Just nu


Möt sommaren med PMT

Är du motiverad och redo för de livsstilsförändringar du länge funderat över? Med personlig mental träning kan du göra förändringar utan att det känns jobbigt. Du får stöd i reflektionsprocessen och konkreta verktyg som stödjer dig på din väg mot ett liv som är mer som du vill ha det. Detta är en mer fartfylld och laddad timme med PMT. Kan användas som en uppstart eller som ett stöd under hela våren. Kontakta mig för mer information! Varmt välkommen!


Samtalsstöd för unga mellan 16–25

Här får du prata om livet och samtidigt stöd i de utmaningar du har. Du får testa enkla tekniker för avslappning och du får kunskap och strategier för att bättre klara sådant som: plugga till prov/tentamen, hålla ett bra föredrag, välja studieväg, utveckla din personlighet. Boka en tid i taget! Varmt välkommen!


Bli vän med din högkänslighet

Detta är ett samtal för dig som vill prata om ditt liv med utgångspunkt från personlighetsdraget högkänslighet. Samtalet är en och en halv timme långt och du kan välja en gång eller flera – det väljer du själv. Kanske har du nyligen insett att du är högkänslig och har behov av att prata med någon som har kunskap och erfarenhet. Eller har du svårt att komma till din rätt i livet. Här kommer du få nya perspektiv på ditt liv. Kontakta mig för mer detaljerad information.


Kompisträna

Träna PMT i grupp om 2 – 4 personer. En möjlighet att göra något riktigt meningsfullt, roligt och utvecklande tillsammans. Du kan vara ung eller äldre, åldern spelar ingen roll. På det här sättet blir priset lite lägre och ni kan också träffas i gruppen mellan våra träffar. Vi startar upp med ett samtal där vi tillsammans kommer överens om en grundplan för träningen. Lån av litteratur ingår. Kontakta mig för mer detaljerad information.

Kurser


Läkande skrivande

Ibland går vi igenom svåra saker som tar tid att läka, men vi kan stödja den processen genom att skriva om det svåra. Vi reflekterar och samtalar tillsammans om den lite mörkare sidan av livet. Sedan väljer var och en något att skriva om, som man kan dela i gruppen vid nästa tillfälle om man vill. Här försöker vi hitta en trygg gemenskap som kan stödja var och en. Jag tillför efterhand sådant som kan berika reflektionen och stödja läkningen.

Vi startar torsdagen den 29 augusti kl. 18.00-20.00. Övriga datum: 12/9, 26/9, 10/10, 31/10.

Antal ggr: 5, Pris: 850 kr ink. fika. Intresseanmälan kan göras under sommaren.

Jag har själv skrivit i många år och kombinerar nu skrivandet med mental träning och mindfulness.


Sova bättre

Om du har kämpat med sömnen under lång tid får du här en möjlighet att lägga kampen bakom dig och bryta insomnin. Vi lägger upp en individuell plan för bättre sömn, vilken innehåller de olika delar och förändringar som måste till för att man ska börja sova mer normalt igen. Vi stöttar varandra i gruppen, men var och en får också individuellt stöd av mig under hela processen. Jag instruerar också i avspänning, djupandning, meditation och värdefulla insikter.

Vi startar lördagen den 21 september kl. 10.30-12.30. Övriga datum: 5/10, 16/10, 9/11.

Antal ggr: 4, Pris: 950 kr ink. fika. Intresseanmälan kan göras under sommaren.

Jag har själv erfarenhet av svåra sömnproblem som jag har lagt bakom mig. Jag instruerar enskilda klienter med sömnproblem och skriver på en bok om hur man bryter svår insomni.

På gång för Helena


Fortbildning

– Kurs i Mediyoga, i februari–mars.
– Interpersonell Mindful Program, september–december.
– Kurs i Mental Klarhet, med Karin och Anders Haglund, LifeVision, i november.


Föreläsningar

– Gordana Biernat – Vet du vem du är? På riktigt? In The Pink, Malmö, i februari.
– Anders Haglund, LifeVision, Nytänkande för genuin framgång och livsglädje. In The Pink, Malmö, i april.
– Anders Hansen: Hjärnstark, Malmö, i maj.
– Björn Lindeblad, Nycklar till frihet, september, Lund.


Intervju

Helena har blivit intervjuad för tidningen Femina angående sömnproblem – läs artikeln på femina.se.


Publicering

Café Marcello, Novellpodden med Norea & Peter, soundcloud.com/novellpodden.


Nominering

HSP Sweden – Driftigast under 2018