Personlig mental träning
i tre steg


Syfte: Att må och fungera bättre och att få livet mer som du vill ha det. Boka ett samtal i taget och ta den tid du behöver för de olika stegen. Kontakta mig för mer information!


Första steget

Här arbetar vi med grunden i personlig utveckling och viktiga begrepp är: personlighet, självkänsla, självförtroende, attityder, bra och dåliga vanor, styrka och svaghet, talanger, tillit, aktiv avspänning, djupavslappning, meditation, mm.
Antal coachande samtal: 2-4


Andra steget

Här arbetar vi med utveckling av första steget och att utforma målmodeller till stöd för utveckling. Vi utforskar och leker fram det som är önskvärt. Viktiga begrepp är: inspiration, energi, resurser, möjligheter, avspänd effektivitet, goda prestationer, smart planering, vinnande strategier, bra principer, att göra mer av det du vill och mindre av det du inte vill, mm.
Antal coachande samtal: 3-5


Tredje steget

Vi toppar med det där lilla extra och ser över helheten. Här är det också viktigt att njuta av nya insikter och framgångar. Du får stöd till din fortsatta utveckling i alla avseenden. Viktiga begrepp är: mental klarhet, självmedkänsla och medkänsla, goda relationer, sund livsstil som håller i längden, arbetsglädje, mm.
Antal coachande samtal: 2-4

Övrigt


Samtalsstöd för unga mellan 16–25

Här får du prata om livet och samtidigt stöd i de utmaningar du har. Du får testa enkla tekniker för avslappning och du får kunskap och strategier för att bättre klara sådant som: plugga till prov/tentamen, hålla ett bra föredrag, välja studieväg, utveckla din personlighet. Boka en tid i taget! Varmt välkommen!


Livet som högkänslig

Detta är ett samtal för dig som vill prata om ditt liv med utgångspunkt från personlighetsdraget högkänslighet. Samtalet är en och en halv timme långt och du kan välja en gång eller flera – det väljer du själv. Kanske har du nyligen insett att du är högkänslig och har behov av att prata med någon som har kunskap och erfarenhet. Eller har du svårt att komma till din rätt i livet. Här kommer du få nya perspektiv på ditt liv. Kontakta mig för mer detaljerad information.

Kurser


Läkande skrivande

Ibland går vi igenom svåra saker som tar tid att läka, men vi kan stödja den processen genom att skriva om det svåra. Vi reflekterar och samtalar tillsammans om den lite mörkare sidan av livet. Sedan väljer var och en något att skriva om, som man kan dela i gruppen vid nästa tillfälle om man vill. Här försöker vi hitta en trygg gemenskap som kan stödja var och en. Jag tillför efterhand sådant som kan berika reflektionen och stödja läkningen.

Vi startar torsdagen den 29 augusti kl. 18.00-20.00. Övriga datum: 12/9, 26/9, 10/10, 31/10.

Antal ggr: 5, Pris: 850 kr ink. fika. Intresseanmälan kan göras under sommaren.

Jag har själv skrivit i många år och kombinerar nu skrivandet med mental träning och mindfulness.


Sova bättre

Om du har kämpat med sömnen under lång tid får du här en möjlighet att lägga kampen bakom dig och bryta insomnin. Vi lägger upp en individuell plan för bättre sömn, vilken innehåller de olika delar och förändringar som måste till för att man ska börja sova mer normalt igen. Vi stöttar varandra i gruppen, men var och en får också individuellt stöd av mig under hela processen. Jag instruerar också i avspänning, djupandning, meditation och värdefulla insikter.

Vi startar lördagen den 21 september kl. 10.30-12.30. Övriga datum: 5/10, 16/10, 9/11.

Antal ggr: 4, Pris: 950 kr ink. fika. Intresseanmälan kan göras under sommaren.

Jag har själv erfarenhet av svåra sömnproblem som jag har lagt bakom mig. Jag instruerar enskilda klienter med sömnproblem och skriver på en bok om hur man bryter svår insomni.

På gång för Helena


Fortbildning

– Kurs i Mediyoga, i februari–mars.
– Interpersonell Mindful Program, september–december.
– Kurs i Mental Klarhet, med Karin och Anders Haglund, LifeVision, i november.


Föreläsningar

– Gordana Biernat – Vet du vem du är? På riktigt? In The Pink, Malmö, i februari.
– Anders Haglund, LifeVision, Nytänkande för genuin framgång och livsglädje. In The Pink, Malmö, i april.
– Anders Hansen: Hjärnstark, Malmö, i maj.
– Björn Lindeblad, Nycklar till frihet, september, Lund.


Intervju

Helena har blivit intervjuad för tidningen Femina angående sömnproblem – läs artikeln på femina.se.


Publicering

Café Marcello, Novellpodden med Norea & Peter, soundcloud.com/novellpodden.


Nominering

HSP Sweden – Driftigast under 2018